29. 3. 2015

Kachní ragů

Kachní maso nedělám moc často, ale když jsem se nedávno vracela od zubaře a moji oblíbenou drůbežárnu míjela, nenapadlo mě tam nejít :-). Nakoupila jsem zase nějaké maso do zásoby na horší časy do mrazáku a nově jsem koupila kromě naší oblíbené stálice prsních řízků i stehna. Volba padla na ragů, které jsem měla už dlouho v merku a lákalo mě to udělat. Na ingredience je tento pokrm v podstatě nenáročný - kromě masa je potřeba jen pár kousků zeleniny a dvě deci vína. Základ a v podstatě i celé vaření a následné pečení je stejné jako např u připravy oblíbených pokrmů s hovězím, ale výsledná chuť v sobě kachnu prostě nezapře a v kombinaci s těstovinami je to ideální, rychlý a svěží pokrm :-)


2 kachní stehna
2 mrkve, nakrájené na kostičky
1 řapík celeru, nakrájený na kostičky
1 cibule, nakrájená najemno
1 plechovka loupaných rajčat ( já nejraději používám značku Valfrutta), nakrájené na kousky
olivový olej,pepř, sůl
150-200ml suchého červeného vína

Kachní stehna očistíme, omyjeme, dáme do pekáčku, podlijeme troškou vody, osolíme a přidáme kousíček másla. Dáme péct do trouby asi na hodinu až hodinu a půl. Když jsou stehna hotová, vyndáme a necháme zcela vychladnout. Poté důkladně oberem maso a nakrájíme na kousky.
Protože stehna pustila hodně tuku, použijeme trošku a orestujeme na něm zeleninu. Když je měkká, přilijeme víno a necháme vyvařit alkohol. Poté přidáme nakrájená rajčata, můžeme malinko podlít vodou, přendáme do pekáčku a pečeme asi 45 minut na 170 st.
Jako přílohu můžeme použít těstoviny, nebo bramborovou kaši 








Žádné komentáře :

Okomentovat