Tagliatelle Bolognese



Není boloňská jako boloňská :-) Vyzkoušela jsem jich několik, až jsem zakotvila právě u tohoto receptu! Přišla jsem na něj v časopise Apetit, kde testovali tři boloňské omáčky, od tří různých kuchařů. Tahle z toho vyšla jako favorit a favoritem byla je a zůstane také u nás! Většinou té dokonalé a lahodné chuti dosáhnu, jak já říkám, na první dobrou :-) Stačí postupně přidávat jednotlivé ingredience, pomalu dusit a výsledek je za pár desítek minut dokonalý! Vyzkoušejte.... :-).


těstoviny tagliatelle
50 g slaniny (pancetty)
200 g mletého hovězího masa  ( můžete použít i 100g hovězího a 100g vepřového)
2 cibule, nakrájené nadrobno
2 mrkve, nakrájené na kostičky
1 řapík celeru
300 ml červeného vína
2 plechovky drcených rajčat 
1 bobkový list
snítka čerstvého rozmarýnu a šalvěje
špetka muškátového oříšku
sůl
špetka krupicového cukru

olivový olej

Na trošce olivového oleje osmahneme společně slaninu, maso, cibuli, mrkev a celer dozlatova. Podlijeme červeným vínem, které necháme vyvařit.

Poté přihodíme drcená rajčata, osolíme, přihodíme bylinky, bobkový list a špetku muškátového oříšku a necháme dusit zhruba dvě hodiny ( pokud tam ragů necháte o něco déle, rozhodně to ničemu neuškodí, spíš naopak).  Pokud se vám bude v průběhu dušení zdát, že šťáva rychle ubývá, můžete směs malinko podlít vodou. Nakonec můžeme přidat ještě trošku cukru, aby chuť byla dokonalá!


Během vaření si připravíme těstoviny, které pak do směsi opatrně vmícháme. 



Komentáře

Oblíbené příspěvky