14. 3. 2015

Tvarožník

Tvarožník jsem pekla už několikrát a je to přesně ten typ dezertu, který upeču, když mám málo času, nebo mě jen honí mlsná a já nechci trávit dlouhé minuty, než najdu ideální recept .... K jeho přípravě stačí opravdu jen základní ingredience, které běžně míváme v lednici a spíži, ale výsledek rozhodně stojí za to :-)
500g tvarohu 
100g másla, změklého
4 vejce
1 balíček prášku do pečiva
150g krupice
150g cukru
2 lžíce vanilkového extraktu
rozinky



Tvaroh vložíme do mísy a vmícháme dětskou krupici smíchanou s práškem do pečiva. Přidáme rozinky a dobře smícháme.


Vejce si rozklepneme. Z bílků ušleháme tuhý sníh.


Žloutky si utřeme s máslem a cukrem, přidámé tvarohovou směs a nakonec vmícháme sníh z bílků a rozinky. Vše dobře promícháme a pečeme ve vymazané a krupicí vysypané formě asi 40 minut.