Malinový cheesecake brownies



Co máte raději? Cheesecake, nebo snad brownie... ? Přiznám se, já můžu oboje a oboje také ráda a často dělám :-) Před nějakou dobou jsem našla recept, kde se kombinovaly oba tyto báječné dezerty a vzniklo z toho něco naprosto fantastického! Teď napodruhé jsem už do takové dobroty přidala pár malin ( respektive celou krabičku :-) ) a dopadlo to u nás tak, že druhý den jsme neměli skoro co k snídani :-). Je to návykové, je to hrozně "žravé", je to prostě vynikající...... Jedinou chybičkou je snad to, že je toho málo :-D Ale nemyslete si, nejsme doma takový nenažranci..... Ono se to ale prostě jinak nedá :-). Nebudu to natahovat, zkuste, upečte a ochutnejte a pak mi třeba dejte vědět, jestli se to dalo :-)

Na toto množství surovin používám čtvercový pekáček 24x24 cm :-)

Brownie:

220g máslo, rozpuštěné
3 vejce
180g cukru ( od původního receptu jsem odebrala více než polovinu a přijde mi to akorád, ale jestli máte rádi jako hodně, hodně sladké, klidně sypejte víc :-)
150g hladké mouky
špetka soli
lžička kypřícího prášku
50g kakaa
70g tmavé čokolády, rozpuštěné


Cheesecake:

250g mascarpone ( jedno balení)
100g cukru
1 vejce
1 lžíce hladké mouky
maliny ( v balení je cca 125g)




Nejprve si předehřejeme troubu na 175 stupňů.
Máslo i čokoládu si v malých kastrůlcích necháme rozpustit a poté odstavíme na chvíli stranou. 
V hlubší míse smícháme vejce s cukrem a mixujeme tak dlouho, dokud nám nevznikne světlá pěna - může to trvat 3-4 minuty.  Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem, sůl, kakao - vše promícháme a nakonec přilijeme máslo a rozpuštěnou čokoládu.  3/4 čokoládového těsta vlijeme do předem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku. 

Všechny ingredience na cheesecake si rozmixujeme dohladka, přidáme polovinu malin a jen zlehka promícháme. Celou směs opatrně vlijeme na hnědé těsto, rozprostřeme po celé ploše a celé to zakončíme zbylou hnědou vrstvou, kterou pomocí vidličky nepravidelně rozetřeme. Uplně nakonec rozprostřeme navrch zbylé maliny.

Pečeme asi 40-50 minut. Před podáváním necháme zcela vychladnout :-).















Komentáře

  1. děkuji za inspiraci, brzy vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ať se povede a hlavně chutná milá Amellia :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky