Mocca čokoládový dort


Čokoládu moc nemusím, ale čemu neodolám je čokoláda ve formě koláče, dortu..., prostě něčeho pečeného :-D. To už mě pak nemusí přemlouvat nikdo ( i když na čokoládu mě také nikdo nepřemlouvá - protože ta mizí ze skříňky rychlostí blesku ještě dřív, než ji tam položím :-) ). 
Tento dortík rozhodně nespadá mezi přeslazené zákusky. Je v něm čokoláda, která obsahuje 70% kakaa a dort velmi jemně kopíruje tuto chuť,  cukru je tam v tomto případě opravdu jen trochu! 
Navíc je vylepšen o jemnou chuť kávy, která mu dodá ten pravý šmak :-)  Navíc, pokud si to jako já vylepšíte o čerstvé maliny a malinové pyré, které se k čokoládě hodí naprosto dokonale :-)





Na toto množství jsem použila formu o průměru 20cm.

125g másla, rozehřátého
100g čokolády, nejlépe se 70% kakaa a výš
50g kakaa
70g cukru
150g hladké mouky
3 vejce
100ml mléka
lžička prášku do pečiva
3 lžičky instantní kávy rozpuštěné v trošce vlažné vody

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů.
Připravíme si dva kastrůlky. V jednom si rozehřejeme máslo  a v druhém si připravíme vodní lázeň, ve které rozpustíme čokoládu. 
Rozpuštěné máslo i čokoládu smícháme v míse a mixujeme do hladké pěny, do které postupně přidáme vejce, rozpuštěnou kávu, cukr, mouku s práškem do pečiva, kakao a mléko. Pokud se vám bude zdát těsto moc tuhé a hutné, klidně přidejte o trochu mléka navíc!
Těsto vylijeme do předem vymazané a moukou vysypané formy a dáme péct na 30-40 minut :-).












Komentáře

Oblíbené příspěvky