2. 5. 2015

Fettuccine s kuřecím masem a slaninou


Těstoviny miluji, mohla bych je jíst pořád, už jen proto, že jsou rychlé a jednoduché :-). 
Receptů s různými druhy těstovin, rajčaty, slaninou atd je všude spoustu...  Naštěstí se mi vždy povede inspirovat se něčím, co je alespoň trochu odlišné od toho předchozího. Stačí jedna ingredience a chuť se posouvá o trochu jinam - a to mě baví :-)
V tomto případě ovlivňuje chuť portské víno, které se přidává do základu ke kuřecímu masu! Portské víno mám moc ráda a už několikrát jsem ho přidala i do jiného jídla a musím říct, že nikdy jsem nebyla zklamaná a vždy se povedlo! Takže pokud vám doma chybí portské, rozhodně ho dokupte do zásoby a do těchto těstovin se někdy pusťte!





Recept je na tři porce :-)

250g těstovin fettuccine
1-2 kuřecí prsa ( záleží na velikosti a také na tom, jak moc masitý pokrm chcete mít), nakrájené na malé kousky
1 plechovka loupaných rajčat ( 400g), nakrájené na kousky
30g pancetty, nebo slaniny, nakrájené na proužky
1 cibule, nakrájená nadrobno
1 stroužek česneku
50ml portského vína
olivový olej
parmazán
1 snítka čerstvého rozmarýnu
1 malý svazek čerstvé šalvěje
sůl, pepř

V kastrůlku rozehřejeme kapku oleje a přidáme do něj pancettu, cibuli, česnek, šalvěj a rozmarýn. Vše restujeme dohněda.
Přidáme kuřecí maso a také osmahneme.
Směs podlijeme portským vínem, zamícháme a necháme dokud se tekutina neodpaří. Poté přidáme nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme zhruba 20 minut. 

Mezitím si klasickým způsobem uvaříme fettuccine al dente. Scedíme, přihodíme do omáčky a jemně promícháme.

Podáváme posypané parmazánem. 











Žádné komentáře :

Okomentovat