Jahodové cappuccino


Touto dobrotou jsem se inspirovala opět v mém oblíbeném Apetitu :-) Nechtěla jsem ji dělat souběžně s cheesecakem ( předchozí recept), ale protože mi zbylo jahodové pyré, využila jsem ho hned na toto výborné jahodové cappuccino :-).  Oproti původnímu receptu jsem odebrala od všech surovin asi polovinu množství.  Stačilo mi to na dva velké šálky ( jako na fotce). Ale rozhodně to není malé množství! Já osobně jsem to ani nevypila - bohatě by mi stačila polovina, protože nápoj je to opravdu hutný a velmi rychle zasytí :-)


350g jahod
150g zakysané smetany
80-100g cukru ( záleží, jak máte rádi sladké)
pár lístků máty
1 lžička vanilkového extraktu
smetana ke šlehání ( trošku jsem ji přilila i k jahodám, ale je spíš hlavní ingrediencí na ozdobu )

Jahody si nakrájíme na menší kousky, dáme do mixéru a rozmixujeme na pyré. Přidáme zakysanou smetu, cukr, vanilkový extrakt, mátu a pár kapek smetany a smícháme vše dohromady. 

Tady můžeme buď dát chladit do lednice, nebo pokračovat hned dál :-)

Smetanu si napěníme pomocí ručního šlehače a opatrně vlijeme na jahodovou směs. Ozdobíme mátou :-)






Komentáře

  1. Mňamka! Vypadá lákavě, recept si určitě založím a někdy vyzkouším :)

    Lucky Winner

    OdpovědětVymazat
  2. Velká dobrota, určitě doporučuji :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky