Polévka z pečených rajčat


Ač bych syrové rajče nevzala snad nikdy do pusy ( vyjímkou jsou saláty, kde musí být rajče nakrájeno na takové pidi mini kousíčky, kdy už nejsou prakticky ani vidět a o rajče se skoro už také nejedná...), velmi často a ráda je přidávám do vaření a překvapivě mi tam moc chutnají. 
Tato polévka je u nás poctivě odzkoušena - dělám ji docela často, syn je polévkový a nejraději má vedle vývaru právě tyto hustější zeleninové. 
Připrava této polévky je vcelku nenáročná, ale už během pečení se vám díky úžasné vůni, linoucí se z trouby budou sbíhat sliny :-)

Z uvedeného množství budete mít zhruba 3-4 porce 

1/2 kg rajčat
1 cibule
2 stroužky nevyloupaného česneku
olivový olej
sůl
olivový olej
750 ml vody, nebo vývaru


Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.

Plech si vyložíme pečícím papírem.

Rajčata si omyjeme a  společně s cibulí je nakrájíme na osminky.  Rajčata položíme na pečící papír slupkou dolu, zasypeme cibulí, přihodím česnek a vše zakapeme olivovým olejem.

Pečeme 30-40 minut.

Česnek si dáme stranou a vyloupeme ze slupky. Rajčata, cibuli i šťávu, kterou zelenina pustila opatrně  přendáme do hrnce, přidáme česnek a vše zalijeme vodou.

Přivedeme k varu a poté vše rozmixujem tyčovým mixérem do hladka.  Provaříme ještě asi 10-15 minut, ke konci přidáme oříšek másla, které necháme rozpusti a zlehka už jen  zamícháme.











Komentáře

Oblíbené příspěvky