30. 5. 2015

Rajčatová salsa


S teplým počasím a nadcházející létem přichází čas grilování :-) K oblíbeným chuťovkám, které na vašem stole nesmí chybět přidejte i salsu! Je nejenom výborná k jakémukoliv masu... můžete si v tom "máchat" také libovolnou zeleninu no a když ještě máte po ruce pytlík s nachos, zaručuji vám, že vám toho ve skleničce za cvhíli moc nezbyde :-).
Co se týče konzistence.... záleží to v podstatě jen na vás. Já dělám salsu víc "omáčkovitou"- tekutější,  ale pokud upřednosňujete větší kousky zeleniny a méně omáčky, stačí ubrat při mixování na otáčkách :-)


4 větší rajčata
1 chilli paprička
1 červená cibule
2 stroužky česneku
šťáva z citronu
sůl
petrželka
olivový olej


Rajčata si oloupeme a zbavíme semínek - nejjednudoušší způsob je rozkrojit je nahoře do kříže, zalít vařící vodou a nechat asi pět minut stát ve vodě. Poté vodu slijeme, oloupeme a pokrájíme na kousky ( nemusí být uplně miniaturní - mixér si s tím pak poradí).
Papričku zbavíme semínek a nakrájíme a to samé uděláme s česnekem a cibulí.
Všechnu zeleninu nasypeme do mixéru, přidáme petrželku, sůl, trochu oleje a "zatím" šťávu z půlky citronu ( později případně dochutíme). 
Začneme mixovat, ale jen pomalými a krášími impulzy, abychom docílili námi požadovanou konzistenci.  















Žádné komentáře :

Okomentovat