25. 5. 2015

Ředkvičková pomazánka


Ředkvičky jsou každoročně naší první sklizní nadcházející sezóny, na kterou netrpělivě čekáme a hlavně se těšíme :-) Nejinak tomu je i letos a už několik dní taháme ze země krásně rudé kuličky :-). Ale jako každý rok ...  je jich prostě moc a nedají se ujíst... :-) Takže, jestli máte stejný "problém" a nevíte co s nimi, zkuste tuhle extra jednoduchu a rychlou pomazánku! Večeře je na stole během pár minut :-)


svazek ředkviček
250g tučného tvarohu
5-6 lžic zakysané smetany
2 jarní cibulky, nakrájené najemno
sůl, pepř
pažitka
šťáva z půlky citronu

Tvaroh a zakysanou smetanu dáme do misky.
Asi 3/4 ředkviček nastrouháme na struhadle na jemno, zbytek si nakrájíme na tenká
 kolečka ( trošku si můžeme dát stranou na ozdobení).
Nastrouhané i nakrájené ředkvičky a cibulku přidáme k tvarohu. Vše důkladně promícháme, osolíme, podle chuti můžeme opepřit a nakonec nalijeme citronovou šťávu - množství záleží na chuti, raději přidávejte méně a postupně přidávejte... :-). 

Dáme vychladit do lednice a podáváme s opečeným toastem :-).












Žádné komentáře :

Okomentovat