Těstovinový salát s chřestem a rukolou


Tohle krásné letní počasí si přímo žádá něco super lehkého, rychlého a dobrého k jídlu :-) No a protože zrovna probíhá sezóna chřestu, byl by skoro hřích ho nevyužít :-). K tomu rukola, na které poslední dobou teda pěkně "ujíždím", feta a těstoviny.... Co víc si přát??? Možná jen to, abyste si toho udělali pořádný kotlík, protože je to neskutečně jedlé :-)



1 balení zeleného chřestu
rukola  - množství dle chuti, já s ní ale nešetřím
50g sýru feta
těstoviny, odměřuji pomocí hrníčku a dávám zhruba 2 1/2 ( použila jsem fusilli, ale můžete použít jakékoliv krátké)
šťáva z půlky citronu
olivový olej
2 lžíce balsamika
zhruba 15 větších listů bazalky, natrhané na kousky
sůl

Chřest omyjeme, odkrojíme tvrdší spodní části a oloupeme spodní část stonků ( není potřeba ho loupat celý - jde o mladé výhodnky, které nestihly zdřevnatět).
Nakrájíme podélně na kratší kousky a dáme stranou.

Do většího hrnce a vroucí osolené vody dáme vařit těstoviny a asi tři až pět minut před tím, než jsou al dente k nim přihodíme nakrájený chřest.  Po pěti minutách scedíme vodu a necháme zcela vychladnout.

Těstoviny smíchané s chřestem přendáme do větší mísy, přilijime olivový olej, citronovou šťávu, balsamiko, sůl a  důkladně promícháme, aby se všechny chutě propojily.

Poté přihodíme bazalku, rukolu a sýr a už jen zlehka vmícháme do těstovin.












Komentáře

  1. Mňam, vypadá to krásně ^^ Musím vyzkoušet !
    http://meadelaida.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. @adéla Skládalová Děkuji :-) Rozhodně vyzkoušejte, je to ověřené a moc dobré :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky