Zapečené ovesné vločky s jahodami


Jestli jste milovníky ovesných vloček, ať už v jakékoliv úpravě, mám pro váš další tip jak si je připravit :-) Tento pokrm je vhodný, buď jako zdravá snídaně, nebo i lehká svačinka :-) Určitě je dobré je konzumovat ihned, ještě vlažné - to jsou prostě nejlepší :-).
Ač to z fotky možná až tak nevypadá, je to opravdu velmi, velmi jedlé a překvapivě dokonalé vláčné! Další výhoda je opět ta, že můžete chutě a ostatní suroviny k vločkám libovolně přidávat a  kombinovat je!


120g ovesných vloček
230 ml mléka
1 vejce
1 lžička prášku do pečiva
hrst brusinek
slunečnicové semínko
lněné semínko
chia semínko
med na oslazení
jahody, nebo jakékoliv ovoce
Všechny ingredience dáme do mísy a důkladně promícháme.
Pekáček si vymažeme máslem a směs s ovesnými vločkami do ní nalijeme. Povrch posypeme ovocem.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů, 20 - 30 minut.













Komentáře

Oblíbené příspěvky