Salát s quinoou



O blahodárných účincích quinoy vám už psát nebudu, připomenout si to můžete v příspěvku zde :-). Tentokrát jsem si ji udělala s čerstvou zeleninou a v těchto dnech si dopřála nejenom super porci vitamínů, ale i osvěžující oběd:-) 
Vařím a peču moc ráda, ale i u mě se najdou dny, kdy se mi prostě nechce nic moc vyvářet a když je k tomu venku přes 30 stupňů ve stínu, je rozhodnuto :-)  Tohle je přesně to pravé ořechové, co vám právě teď, v letních pařácích udělá móóóc dobře :-)
Fantazii se meze nekladou, zeleninu můžete měnit podle svých chutí! Já navíc přidala naši oblíbenou cizrnu, na kterou budu mít díky tomu dost nepříjemnou vzpomínku a návštěvu zubaře :-(.
Ale to sem teď nepatří :-). Důležité je, že nám chutnalo a do budoucna v ničem 
neodradilo :-)




asi 125g quinoy
hrst cherry rajčátek, nakrájených na čtvrtky
1 žlutá paprika, nakrájená na kostičky
rukola, natrhaná na půlky
asi 200g cizrny ( já jsem použila již sterilovanou, např. od Bonduelle)
1 okurka, nakrájená na kostičky
sůl
2 lžíce medu
3 lžcíce olivového oleje
šťáva z citronu
hrst petržele


Quinou dáme do kastrůlku a zalijeme vodou v poměru 1:2 ( quinoa:voda). Vaříme na střední stupeň asi půl hodiny, než se voda odpaří a quinoa je měkká. Necháme zcela vychladnout.


Na zálivku smícháme med, olej, citronovou šťávu, sůl a nasekanou petrželku.

Do velké mísy dáme quinou, všechnu zeleninu a zalijeme zálivkou.  Zlehka, ale důkladně promícháme a nezbývá nic jiného, než se do salátu pustit :-).

















Komentáře

Oblíbené příspěvky