Hummus s řeckým salátem



Tentokrát jsem si pro vás připravila kombinaci dvou skvělých jídel, které každé zvlášť je samo o sobě výborné! Když to vše ale malinko povýšíte a spojíte do sebe, dostanete super letní osvěžující pokrm, který vám rozhodně dlouho na talíři nevydrýží :-)
Jak připravit hummus si můžete připomenout v jednom z minulých receptů tady :-). Já jsem si s jeho přípravou ( ač snadnou a rozhodně né náročnou) tentokrát práci nedala, protože jsme měli v lednici hummus hotový, origoš dovezený přímo z Izraele a tomu se teda nevyrovná vůbec nic a za mě je to ten nejlepší z nejlepších :-)!
Pokud i vy budete mít chuť na tuto skvělou rychlovku a nemáte náladu stát u mixéru a mixovat a mixovat...rozhodně nepropadejte panice! Hotový hummus se dá koupit na mnoha místech i u nás - já osobně s tím zkušenost nemám, ale třeba mi dáte pár informací a tipů vy :-).



hummus
1 bílý řecký jogurt
olivový olej
1 větší okurka
2-3 rajčata
hrst černých oliv
hladkolistá petržel
sýr feta
toastový, nebo pita chleba

Na dno středně velké mísy, nebo pekáčku rozprostřeme hummus. Na něj ve slabší vrstvě poklademe bílý jogurg a opatrně rozetřeme, aby zakryl celou plochu hummusu.

Okurku, rajčata a sýr nakrájíme na větší kusy, olivy přepůlíme. 

Rajčata a okurku nepravidelně poházíme na vrstvu hummusu a jogurtu. Na to přidáme olivy, feta sýr, posypeme hladkolistou petrželí a zakapame olivovým olejem :-)

K salátu můžeme podávat opečený toastový chleba, nebo ještě lépe pita chléb :-)











Komentáře

Oblíbené příspěvky