Zapečená bageta s kozím sýrem a pošírovanou hruškou



Nevím, zda se tento příspěvek dá nazvat přímo receptem. Spíše ho berte jako tip na nějakou fajn chuťovku, kterou si můžete udělat stejně jako my  k lehké večeři, nebo třeba  jako mlsání pro návštěvu :-). Na přípravě není vůbec nic náročného! Nezalekněte se pošírování! Je to šetrný způsob přípravy pokrmu, kdy se suroviny nechají 
v horké tekutině ( víno, voda, vývar, mléko...), kdy by teplota neměla přesáhnout 95 stupňů a tudíž se nevařila.  Tímto způsobem se zachová chuť potravin a látkek, které obsahují!
K tomu křupavá bagetka, kozí sýr a čerstvé fíky..... ááách :-).
Jóóó a abych nezapomněla :-)  My si k tomu otevřeli láhev šampáňa a to rozhodně doporučuji :-)

Množství nechám na vás, přidávám ho jen orientačně, abyste měli přehled :-) Na 9 ks bagetek je potřeba :-)

1 bageta
80g kozího sýru
1 hruška
hrst rukoly
2 fíky
300ml bílého vína
4 hřebíčky
1-2 lžíce cukru

Hrušku oloupeme,  nakrájíme na tenké plátky a dáme do kastrůlku, kam jsme nalili bílé  víno. Přidáme hřebíček, cukr a zahříváme na mírném plameni tak, aby se tekutina nezačala vařit, do té doby, než budou plátky hrušky měkké. Tím, že plátky jsou tenké, tak to nebude trvat dlouho. Jednotlivé plátky vyndáme z hrnce a necháme okapat.

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.

Bagetu nakrájíme na oválky, které položíme na plech vyložený pečícím papírem.  Na každý kus pečiva pokládáme plátek/plátky hrušky a na ní rozdrobíme sýr. Dáme do trouby a zapékáme 10-15 minut. 

Rozpečené bagetky posypeme petrželkou. Podáváme s rukolou a nakrájenými fíky :-)


















Komentáře

Oblíbené příspěvky