Kokosovo-medové pracny


Pracny se u nás doma nikdy nedělali a když jsem se rozhodla před pár lety, že je zkusím udělat, nijak nadšená jsem z jejich chuti nebyla ( slepovaná linecká kolečka to prostě nejsou no... :-). Dokonce jich docela dost zbylo a tak jsem byla rozhodnutá, že je příští rok dělat už nebudu. Vydrželo mi to až do letoška, kdy jsem při prohlížení starých vánočních časopisů s recepty narazila na tuto netradiční obměnu staré klasiky a rohodla se do toho jít
a zkusit to :-). 
A rozhodně musím říct, že jsem dobře udělala :-).  ......... Chutnají velmi :-)


Množství je cca na 40-50 kousků

180g hladké mouky
80g kokosu
50g moučkového cukru
120g změklého másla
1 lžíce medu
1 lžička citronové šťávy
1 lžička rumu
moučkový a vanilkový cukr na obalení


Do mísy prosejeme mouku a moučkový cukr. Přidáme kokos, máslo, med, citronovou šťávu, rum a ručně vypracuje hladké, vláčné těsto.

Těsto zabalíme do folie a necháme asi hodinu odležet v lednici. 

Do připravených formiček pak vtlačujeme jednotlivé kousky těsta ( formičky není třeba nijak vymazavát - lehkým klepnutím upečené pracny snadno vypadnou). 

Naplěné formičky dáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů 7-10 minut.

Ještě teplé pracny vyklepneme a obalíme je ve směsi obou cukrů.















Komentáře

  1. mhmm vyzerajú chutne :) ja som tento víkend piekla už medovníky
    Jane´s World

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji Janko :-) Ty já jsem letos vzdala... nejsem vůbec manuálně zručná a loni jsem se tím pěkně potrápila... :-) Klobouk dolu!

    OdpovědětVymazat
  3. Pro milovníky kokosu nutnost! Opravdu vynikající, právě jsem dopekla. Těsto jsem nechala přes noc v lednici, druhý den jsem pekla. Na 160C, 15 min, mám 27 kousků. Do vánoc asi nevydrží :-) Iveta

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky