Limetková kolečka s krémem z bílé čokolády



Další inspirace na cukroví z edice kuchařek časopisu Apetit.
Těsto vychází z klasického linecké receptu. Vynechává se ale vajíčko, respektive žloutek a naopak se přidá dřeň z vanilkového lusku.  S tímto těstem se mi pracovalo zatím snad nejlépe ze všech! Je dokonale vláčné, ale vůbec se nelepí, netrhá, parádně se vyválí...
Jemný čokoládový krém, doplněný troškou limetkové šťávy je sice trošku sladší, ale jakmile se spojí s máslovými sušenkami a nechá v chladnu pár dní uležet, vzejde z toho moc příjemná chuť v podobě malých jednohubek :-)



na těsto:
300g hladké mouky
200g změklého másla
2 lžíce moučkového cukru
1 vanilkový lusk

na krém:
200g bílé čokolády
125ml smetany ke šlehání
40g změklého másla
strouhaná kúra z jedné limetky
1 lžička limetkové šťávy


Mouku i moučkový cukr si prosejeme do mísy. Přidáme máslo a dřeň vanilkového lusku. Ten si rozřízneme podél a pomocí nože vanilkovou dřeň vyškrábneme. 
Všechny ingredience smícháme buď ručně, nebo pomocí domácího robotu do hladkého těsta, které zabalíme do fólie a uložíme na hodinu do lednice. 

Těsto si vyválíme na tenčí placku a poté z ní vykrajujeme  jednotlivá kolečka, která přendáme na plech vyložoný pečícím papírem. 

Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů 8-10 minut.

Na přípravu čokoládového krému si vlijeme do rendlíku smetanu, přisypeme na kousky nalámanou čokoládu a limetkovou kůru.  Na mírném plameni zahřejeme, dokud se čokoláda nezačne rozpouštět, průběžně stále mícháme, než bude směs zcela jednotlitá a nebudou v ní žádné čokoládové hrudky. 
Poté necháme uplně vychladnout.

Do vychladlé čokoládové směsy, přidáme změklé máslo a limetkovou šťávu. Pomocí ručního mixéru vyšleháme do konzistence krému. Pro lepší nanášení na upečená kolečka, doporučiji dát mísu s krémem na půl hodiny do lednice, kde trošku ztuhne.

Poté již pouze slepíme jednotlivá kolečka připraveným krémem.

Pokud vám krém ještě zbyde, můžete ho přendat do zdobícího sáčku a na každé kolečko nanést malou špičku, kterou dozdobíte plátkem mandle a nastrouhanou limetkovou kůrou. 






Komentáře

Oblíbené příspěvky