14. 12. 2015

Slunečnicové sušenky


Je dobré si schovávat staré časopisy s recepty! Nejednou jsem se přesvědčila, že co mě neosloví napoprvé,  najdu v tom za nějaký čas doslova poklad  a  pak si jen říkám, jak to, že jsem to před tím odložila stranou :-).  Stejné to bylo i s tímto receptem na netradiční, ale zato velmi zdravé cukroví z loňského časopisu FOOD.
Hlavním spojovacím komponentem je v tomto případě banán - doporučuji už zralejší, který půjde snadno rozmačkat a ten je navíc doplněn jablečnou přesnídávkou!
Složení těchto sušenek si můžete více či méně určit uplně sami - stačí přidávat a nahrazovat samé zdravé dobroty, které  máte rádi, ať už to jsou různé druhy oříšků, sušeného ovoce, nebo např. všelijaká semínka - pár dýňových, lněných, nebo chia by se tam rozhodně neztratilo... :-).



Dělala jsem do formiček o průměru 5-6 cm a z tohoto množství jsem měla 16 sušenek

1 banán
50g ovesných vloček
50g slunečnicových semínek
50g rozinek
50g sušených brusinek
50g vlašských ořechů, nožem nasekané na menší kousky
100ml jablečné přesnídávky
hrst kokosu

Banán si vidličkou rozmačkáme na jemnou kaši. Přidáme k němu všechny ostatní suroviny a smícháme, aby nám vzniklo "těsto".

Na plech vyložený pečícím papírem si položíme kulaté vykrajovátko, těsto naneseme lžičkou do něj, uhladíme a vykrajovátko pak opatrně vytáhneme ( sušenky krásně drží tvar a nebortí se).

Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 20 minut.











2 komentáře :

  1. S radostí budu informace šířit dál :-) a těším se na další recepty a rady :-)))
    Claudia Zalla

    OdpovědětVymazat