Kuře na hořčici a medu s bramborami a hráškem


Tento jednoduchý a poměrně rychlý recept nám přišel k chuti doma uplně všem! Dokonce náš malý nejedlík, který s jídlem občas dost stávkuje si přidal a mlaskal spokojeností a pak také chválou :-).
A přesně tohle  je pro mě to NEJ - když mu ( a nejenom jemu) chutná :-). 

Proto jsem se rozhodal, že tento recept, který jsem  dělala podle červencového Apetitu vložím i na blog a minimálně inspiruji ty z vás, kteří tento časopis neodebíráte a já si zároveň zkrátím čas, až toto kuře budu dělat někdy příště hledáním starého čísla :-).

Oproti originálu jsem si jen maličko upravila množství některých surovin, ale celkově bylo jídlo tak skvělé a osvěžující, že žádné inovace nebyly vůbec na místě :-).

kuřecí maso - já použila 2 čtvrtky a asi 6 kuřecích paliček

cca 600g brambor
2 lžíce tekutého medu
2 lžíce hrubozrnné hořčice
3 stroužky česneku
1 citron - šťávu i kůru
100g čerstvého špenátu
150g mraženého hrášku
olivový olej
sůl, pepř


Nejprve si připravíme marinádu a to smícháním medu, hořčice, nadrceného česneku, šťávy i kůry z citronu, soli a pepře - vše smícháme dohromady.

Jednotlivé porce kuřete omyjeme a vložíme ho do připravené marinády. Já masíčko "koupala" asi 45 minut, ale pokud si chcete maso naložit den předem, určitě ničemu neuškodíte :-).

Pekáček si vymažeme zlehka máslem a jednotlivé porce kuřete do něj vložíme kůží navrch.

Brambory oloupeme ( pokud máte nové, můžete je klidně nechat i se slupkou) a nakrájíme na menší kousky, které rozprostřeme mezi maso a zakápneme olivovým olejem. 

Předehřejeme si troubu na 190 stupňů, vložíme do ní pekáček a pečeme zhruba 50 minut, dokud nebude  maso hotové a na povrchu krásně zlatavé a křupavé. 

Pekáček vyndáme z trouby, k masu a bramborám přidáme hrášek a čerstvý špenát, osolíme a jemně opepříme a na dalších asi pět minut vrátíme zpět do trouby.

Pak už nezbývá nic jiného než podávat :-).




Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky