Třešňová zmrzlina




Obrovským letošním hitem je pro našeho synka zmrzlina :-) Ne že by ji loni nezkusil, ale určitě ji nedával v takovém množství a s takovou chutí jako letos :-). 

Jelikož se ukázalo, že je náš junior mírná "konzerva" a upřednostňuje stále stejnou chuť a barvu, favoritem roku je jahodová ( kterou s manželem nemůžeme vidět už ani zdálky, díky pozdějšímu dojídání), rozhodla jsem se využít třešní, co máme ještě na stromě a udělat mu alespoň jeho oblíbenou "červenou" hezky pěkně podomácku :-).

Mnoho surovin, ani velkou časovou rezervu nebudete potřebovat! Pokud máte zmrzlinovač ( který v mé výbavě zatím chybí), budete mít výbornu zmrzlinu na stole během chviličky! Kdo si musí vystačit stejně tak jako já s mrazákem, nezoufejte - mně stačily čtyři hodinky a bylo hotovo také :-).


300g vypeckovaných třešní
70g cukru
110g bílého jogurtu
120ml smetany ke šlehání
1 lžíce vanilkového extraktu

Třešně přendáme do robotu a rozmixujeme zcela najemno. Pokud byste chtěli mít ve zmrzlině drobné kousky ovoce, odendejte si hrst stranou a přidejte ji až uplně nakonec, kdy už jen lehce promixujete.

Do třešňového pyré přidáme cukr, vanilkový extrakt, jogurt i smetanu. Všechno společně důkladně promícháme a přelijeme do prázdné nadáby, kterou dáme na 4-5 hodin mrazit.

Zmrzlinu vyndáme asi 15 minut před podáváním a necháme ji v lednici trošku povolit.












Komentáře

Oblíbené příspěvky