Mandlový krambl s ovocem


Neexistuje snad jednodušší a rychlejší dezert než je právě krambl... V podstatě se nejedná o nic jiného než je zapečené ovoce s jemnou máslovou drobenkou :-).
Velkou výhodou je, že ovocnou náplň můžete střídat podle sezónního ovoce a zažít tak pokaždé trošku jinou a neotřelou chuť :-). 
Kombinace kyselého ovoce se sladkou křupavou drobenkou je prostě výborná! A pokud stihnete servírovat svým hostům krambl ještě vlažný, podávaný např. s vanilkovou zmrzlinou, nebo vychlazenou zakysanou smetanou, ostudu si rozhodně neuděláte :-). 
Krambl můžete připravovat buď v jednotlivých zapékacích mističkách, nebo v jedné větší míse a každou porci pak nabírat na talíř :-). Je to každopádně velmi vděčný dezert :-).



120g mandlové mouky
40g ovesných vloček
80g cukru
80g změklého másla

100g malin
100g borůvek
100g rybízu

Všechno ovoce si smícháme dohromady a naplníme jimi zapékaci mističky zhruba do dvou třetin. V případě, že se vám bude zdát ovoce příliš kyselé, můžete zlehka posypat cukrem.

V rendlíku si necháme rozpustit máslo, v míse jej smícháme s mandlovou moukou, ovesnými vločkami a cukrem a rukama vytvoříme drobenku, kterou bohatě zasypeme připravené ovoce v mističkách.

Troubu si předehřejeme na 190 stupňů, mističky vložíme na plech a dáme na 25-30 minut zapéct dozlatova :-).

Podáváme nejlépe ještě vlažné :-).















Komentáře

Oblíbené příspěvky