Meruňková panna cotta




Nezadržitelně si blíží odjezd na naší dovolenou, nakupujeme, pereme, žehlíme, připravujeme vše na finální balení všeho potřebného i nepotřebného pro naší "smečku" - ( s dětmi mám pocit, že máme asi o 150 kufrů navíc).

Ale ani tohle všechno mě neodradí, aby u nás bylo stále něco dobrého na stole :-).
Aby toho  nebylo všeho málo statečně se peru s novým postupem na přípravu makronek a abych nemusela stát dvojnásob času u trouby, připravila jsem něco extra rychlého a extra dobrého a jako bonus pro právě probíhající teplotně nadprůměrné dny nepečeného pro naše mlsné jazýčky :-).

Jelikož panna cotty u nás není nikdy dost, využila jsem tentokrát meruňky, jejichž sezóna je v plném proudu a zamíchala ji do jinak jemného smetanového dezertu. Panna cotta chytla ještě více svěží nádech, který vám nezaplácne žaludek, čili v tomto úmorném počasí nemáte hned pocit, že sníte něco sladkého a už se nehnete.... a v neposlední řadě zcela jistě dokonale  uspokojí vaše chuťové
pohárky :-)
Takže... nakupte meruňky a směle do toho :-).




500ml smetany ke šlehání
5 plátků želatiny
80g cukru
200g meruňkového pyré

Omyté meruňky vypeckujeme a nakrájené půlky přendáme do robotu a mixujeme do té doby, než z nich bude jemné pyré.

Plátky želatiny namočíme do studené vody.

Smetanu nalijeme do rendlíku, přisypeme cukr, dáme na plotnu a začneme zahřívat.

Přilijeme pyré z meruněk a za občasného míchání necháme tekutinu dojít těsně pod bodu varu.

V tomto momentě rendlík odstraníme ze zdroje tepla, želatinu si vymačkáme a zbavíme jí přebytečné vody, vhodíme k meruňkové smetaně a mícháme tak dlouho, dokud se želatina zcela nerozpustí.

Opatrně přelijeme do připravených pohárků, necháme uplně vychladit a poté dáme do lednice - ideálně přes noc, kde panna cotta zcela ztuhne.

Podáváme s kousky meruněk a meduňkou.
















Komentáře

Oblíbené příspěvky